“Ті ж самі права, які людина має в офлайновому середовищі, повинні також захищатися в онлайновому середовищі” Резолюція 32-й сесії Ради ООН з прав людини «Заохочення, захист і здійснення прав людини в Інтернеті»

11 лютого 2020 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

     

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до ввічливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Ліцеїсти з педагогами також долучились до всесвітньої події. Протягом 10, 11 та 12 лютого вчителями інформатики були проведені уроки безпечного Інтернету у 10–А, 10–Б, 5–Б, 5–А та 6–А та інших класах за такими темами:

1. Кібербулінг: правила поводження в мережі.

2. Фішинг та інші техніки соціальної інженерії.

3. Діти, мережі та травматичний досвід: загрози, особливості, шляхи подолання.

4. Як фейки стають фактами: виявляємо та нейтралізуємо.

Зокрема , в усіх класах було опрацьовано пам’ятку безпечної поведінки в Інтернеті.

Багато матеріалів для проведення диспутів, уроків, бесід вчителі інформатики Цвенюк О. Б., Лазарець О. Ю., Цимбалюк В. Ф отримали, прийнявши участь у Всеукраїнській інтернет-конференції «Безпека в інтернеті», яка була організована освітнім проектом «На Урок» і проходила 8, 9 лютого. (ФОТО) ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 282 | Добавил: SANYA | Дата: 14.02.2020 | Комментарии (0)

close