16:41
Англомовний табір - 2018

З метою популяризації вивчення іноземних мов та удосконалення мовленнєвої компетенції учнів у ліцеї щороку вчителі англійської мови організовують літній мовний табір, у якому діти мають змогу поглиблювати знання з англійської мови, поєднуючи навчання із захоплюючим відпочинком.

     

Основна мета роботи мовного табору – зацікавити учнів вивченням іноземних мов, допомогти подолати психологічний та мовний бар’єри. Саме тому організатори підібрали завдання розважального та розвивального характеру: презентації, вікторини, конкурси, квести, мовні майстерні, рольові та лінгвістичні ігри, майстер-класи, пісні, танці, екскурсії, інтерв’ю, перегляд навчального відео,створювали новий дизайн старим речам та ін.

Учасниками мовного табору стали учні 2-8 класів кількістю більше 60 дітей. До наставницької роботи були залучені вчителі англійської мови: Ільчук Марія Петрівна, Чабан Олена Юхимівна, Матюк Віта Миколаївна та Федорчук Аліса Олександрівна (керівник табору).

Вчителі англійської мови ставили перед собою завдання:

  • підвищити рівень володіння учнів англійськоюмовою;
  • допомагати школярам здобувати необхідні мовні навички;
  • удосконалювати усне мовлення;
  • поєднати навчання із захоплюючимвідпочинком;
  • розкрити таланти дітей.

Кожен день розпочинався із зарядки разом із вчителями фізичної культури Ренжиною Наталією Іванівною та Братчиковим Сергємя Олександровичем.

Перший день запам’ятався завдяки зустрічі з волонтером Рандалом. Рандал – громадянин США (Техас), працює волонтером Корпусу Миру в Україні вже 18 місяців. Цього року американець відвідав ліцей уже тричі та мав змогу дізнатися багато цікавого про наш заклад та поспілкуватися з  ліцеїстами.

 

Табір розпочався з урочистого відкриття. Першого дня вчителі розділили учнів на три команди. Діти складали свої слогани, виготовляли постери та насамкінець презентували свої команди. Після закінчення свята у всіх були хороші враження та заряд позитивних емоцій на цілий день.

Для ліцеїстів початкової школи участь у англомовному таборі була вперше. Вони із задоволенням виконували різноманітні руханки під музичний супровід, виготовляли англійські книжечки, спілкувалися англійської мовою. Діти працювали з вчителями англійської мови та класоводом Семенюк Аллою Павлівною.

Кожен день у таборі проходив цікаво та весело. У середу до нас завітали працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Вони підготували для учнів програму з командних та індивідуальних естафет і конкурсів, які відбувалися в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей в літній канікулярний період, та заходи в оздоровчих таборах «Олімпійське літо».

Традиційна программа складалася з естафет «Флорбол», «Влучний кидок», «Спортивна вежа» та «Комбінована». За їх підсумками, завжди прийшовши до фінішу першими чи другими, на найвищу сходинку п’єдесталу зійшла команда «Динаміт», майже вдвічі випередивши за кількістю балів найближчого переслідувача. В індивідуальних конкурсах перемоги здобули Майструк Анна, КачанСофія та Колесник Артем.

На завершення організатори вручили переможцям нагороди і сувеніри від Відділення НОК України в Рівненськійобласті.

Вчителі Овдійчук Любов Богданівна та Цимбалюк Ольга Богданівна провели екскурсію до Березнівського вищого професійного училища, де познайомили дітей з роботою закрійника, кравця, перукаря та манікюрника. Діти розповідали про свої враження від побаченого на англійській мові.

Запам’ятався дітям ще й «День хобі». Учні готувалися заздалегідь: підготували розповідь про  улюблене заняття, принесли власні вироби, фото, виступи на флеш носіях, плакати. Виявилось, що ліцеїсти дуже талановиті! Окремі учні презентували не лише одне, а кілька хобі. Найбільше запам’ятались розповіді Рублюк Юлії, Артюх Тетяни, які у цікавій формі розповіли про свої таланти. Приємно вразила присутніх Михальчук Наталія, яка заспівала одну з своїх улюблених пісень на англійській мові.

Діти цього дня створювали власні футболки: вирізали, розфарбовували їх. А Романович Поліна прийшла одягнена вже у попередньо створеній, Рублюк Юлія принесла виріб, який виготовляла заздалегідь на художньому гуртку. Це настільки надихнуло дітей, що наступного дня Литвинчук Соломія виготовила ще одну. Всі були в захваті!

Підсумком роботи табору став відпочинок у Парку культури та відпочинку, де діти смажили зефір (marshmallow), грали ігри «Telephone», «Guesstheword», «Showtheword», «Dogsandcats», «The eleventh» та спілкувалися.

Окремо висловлюємо подяку Панчуку Джорджу (GeorgePanciuk) жителю м.Монреаль (Канада) за канцелярію на англомовну літературу для проведення табору.

Слід відмітити, що учасники були дуже активними у різних видах діяльності, уміло працювали в групах, парах та командах, креативили, знайшли нових друзів та отримали незабутні яскраві емоції!

Сподіваюся, цей досвід, неодмінно, стане їм у нагоді при вивченні англійської мови. (ФОТО)

(Facebook)

Категорія: Новини | Переглядів: 488 | Додав: SANYA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close