18:49
День самоврядування

 

10 листопада 2017 року у Березнівському  НВК «ЕГЛ-ЗОШ l-ll ступенів» пройшов День самоврядування. Свято, яке з нетерпінням чекають і учні, і викладачі! Ви можете запитати, що це означає. Тому я одразу відповім. Одинадцятикласники беруть на себе обов′язки вчителів і проводять уроки. Також з учнів обирають директора та завучів. Із цим пов′язане дещо цікаве. Ми провели справжні вибори. Кандидатів записували на дошку і голосували. Це був цікавий досвід для одинадцятих класів. І я хочу розповісти про те, з якими труднощами нам довелося зустрітися.
  Якщо хтось припускає, що робота вчителя легка, то він абсолютно помиляється! Бо це дуже важко! Підготувати матеріал до уроків, знайти щось цікаве для учнів, а потім ще й правильно його подати дітям, а від такого і голова може «піти кругом». А якщо тобі дістається посада завуча, то ще й потрібно контролювати шкільний процес. Мені довелося поєднати роботу вчителя алгебри і заступника директора з виховної роботи. Ми з моїми новими колегами-завучами і директором займалися усім найтяжчим: складали розклад, режим дня, розприділяли уроки між одинадцятикласниками і слідкували, щоб вони належним чином віднеслися до справи, вигадували, як урізноманітнити будні школярів і, звісно, вчителів. Це не робилося за один день, довелося збиратися багато разів і все обговорювати. В результаті: уроки розібрали, для учнів організували музично-танцювальні перерви для емоційної розрядки.
  Щодо безпосереднього проведення уроків, то все-таки це було таким захоплюючим, як і уявлялося. Спершу, ми взяли у вчителів теми уроків(за кілька днів до самого свята), після чого довелося шукати багато інформації і вчити її, адже не хотілося, щоб школярам було нудно. Тому крім того, ми підбирали цікаві ідеї для проведення занять: у вигляді уроку-гри, створювали вікторини, навіть обговорювали особистий досвід до відповідної теми. І після всієї роботи, ми змогли проводити уроки. На них були присутні і вчителі, щоб нам не було так тяжко. Тому ми, не хвилюючись, проводили заняття. Діти – це такі особи, з якими не можна знати напевне, якою буде їх поведінка, тож довелося трохи понервувати.
  Загалом, цей день нам сподобався і приніс купу позитивних емоцій. Деяким учням було важче впоратися із поставленою задачею, без сліз, на жаль, не обішлося, але приємні моменти точно не зникнуть із пам′яті. Можливо, після цього дехто з одинадцятикласників обере професію вчителя і повернеться у рідний ліцей, щоб навчати майбутніх учнів. Особлива подяка за організацію цього дня дирекції ліцею: Цимбалюк Л. М., Шнайдер О. Л., Перев′язко Л. Б., Тарасюк Л. В., педагогу-організатору Фурсяк М. Є та класним керівникам Лазарцю О. Ю та Науменко Л. Л. (ФОТО)

на FACEBOOK


учениця 11-А класу
Хоменюк Яна

Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: SANYA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close