20:34
Формування освітнього простору закладу освіти засобами ІКТ

06 листопада 2018 року відбувся обласний навчально-практичний семінар для методистів  районних, міських методичних кабінетів, головних спеціалістів відділів, управлінь освіти, виконкомів рад міст обласного значення, працівників методичних служб ОТГ, які відповідають за упровадження  інформаційно-комунікаційних технологій із теми «Використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у формуванні  інформаційно-освітнього простору закладу освіти»

 

     

 

Навчально-практичний семінар проходив на базі комунальної науково-методичної установи «Березнівський районний методичний кабінет» Березнівської районної ради, Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей - загальноосвітня школа І-ІІ ступенів»  та закладів загальної середньої освіти Березнівського району.

У заході брали участь близько 40 представників районів, міст та ОТГ області.

Відкрили семінар перший проректор РОІППО Вєтров І.В., завідувач КНМУ «Березнівський районний методичний кабінет» Мельничук Л.С. та директор Березнівського НВК  «Економіко-гуманітарний ліцей – ЗОШ І-ІІ ступенів» Цимбалюк Л.М.

У теоретичному блоці розглядалися питання ІКТ-підтримки системи загальної середньої освіти в умовах децентралізації (Вєтров І.В.), інформаційно-цифрової компетентності та шляхів її формування (Басараба Н.А.). Також завідувач Березнівського РМК Мельничук Л.С. та методист Штиба О.С. окреслили досвід та перспективи використання ІКТ у діяльності методичних служб району.

В управлінському блоці Цимбалюк Л.М., директор Березнівського  НВК «Економіко-гуманітарний ліцей – ЗОШ І-ІІ ступенів», та Олексин Я.В., директор Друхівської ЗОШ І - ІІІ ст., презентували досвід використання ІКТ в управлінській діяльності керівника та забезпеченні прозорості діяльності сучасного закладу освіти.

У практичному блоці семінару педагоги Березнівщини презентували власні напрацювання в напрямі використання ІКТ в освітньому просторі сучасного закладу освіти. Цвенюк О.Б., вчитель математики та інформатики Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей – ЗОШ І-ІІ ступенів», поділилась досвідом використання інформаційно-комунікаційних технологій для урізноманітнення форм та методів навчання з математики. Харчук Ю.В., учитель інформатики Моквинського НВК «Гімназія – ЗОШ І ст.»,  презентувала досвід використання базового пакету електронного щоденника та журналу E-school в організації прозорості освітнього процесу. Пастушок Д.І., учитель фізики Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей – ЗОШ  І-ІІ ст.» та Луцик А.С., учитель біології опорного закладу Балашівська ЗОШ І - ІІІ ст. ознайомили учасників семінару із прикладним та загальнодоступним програмним забезпеченням, яке урізноманітнює освітній процес та робить його більш ефективним. З досвідом використання портативних комп’ютерних пристроїв в організації навчання поділився Хилюк М.О., учитель інформатики Білківської ЗОШ І-ІІ ст. Цікавим для учасників семінару був виступ Цимбалюка В.Ф., учителя фізики та інформатики Березнівського НВК «Економіко-гуманітарний ліцей – ЗОШ І-ІІ ст.», який зробив екскурс в історію запровадження комп’ютерної техніки в закладах освіти  регіону.

На завершення заходу зняти професійне та емоційне навантаження щільного графіку роботи семінару учасникам заходу допомогли вправи із педагогічного таймменеджменту від методист Березнівського РМК Шнайдер С.В.

Родзинкою заходу була зустріч із березнівчанином – ветераном АТО Андрієм Усачем, який був членом української команди  спортивних змагань «INVICTUS GAMES» («Ігри Нескорених») у 2018 р. та став золотим призером у змаганнях лучників.  Андрій Олександрович поділився своїми спогадами про бойовий досвід, час фізичної та психологічної реабілітації після поранення та шлях до збірної України «INVICTUS GAMES». Захоплення присутніх також викликало те, що п. Андрій сьогодні здобуває освіту психолога у педагогічному ВНЗ та у майбутньому планує організовувати допомогу людям з фізичними та психологічними травмами, адже сам пройшов цей нелегкий шлях.

За результатами опитування, яке було проведено серед учасників заходу, найбільшу зацікавленість викликали: онлайн-ресурси Plickers https://get.plickers.com/ (організація тестування) та Online Test Padhttps://onlinetestpad.com (конструктор тестів, кросвордів, опитувань тощо); використання в освітньому процесі освітньо-інформаційної платформи E-schools https://e-schools.info/$; використання QR-кодів для організації опитування і оцінювання учнів та портативних комп’ютерних пристроїв в освітньому процесі; регіональний досвід ІКТ-підтримки системи освіти регіону та засоби формування інформаційно-цифрової компетентності вчителя та учня.

Обласний навчально-практичний семінар пройшов в діловій та професійно-орієнтованій обстановці, учасники заходу отримали відповіді на запитання та окреслили напрями діяльності на майбутнє.

Учасники заходу також щиро вдячні учням та педагогам Економіко-гуманітарного ліцею за історично-художню візитівку закладу.

Із матеріалами заходу можна ознайомитися на сайті РОІППО в розділі «Семінари»

 

Категорія: Новини | Переглядів: 338 | Додав: SANYA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close