12:48
Поїздка до м.Луцьк!

22 вересня 2018 року учні 7-б класу та класний керівник Радіо Наталія Василівна здійснили цікаву подорож до міста Луцьк, одного з найдревніших історичних міст України. (ФОТО) (Facebook)

В’їзна вежа Луцького замку вразила своєю величністю.У 2011 році більшістю голосів саме Замок Любарта був відзначений першим місцем в акції «7 Чудес України». Довгий час він вважався неприступною фортецею. На долю Луцького Замку випало багато воєн, німими свідками яких стали його мури. Замок Любарта – місце, яке необхідно одного разу побачити, ніж прочитати сотні наукових праць про його історію та архітектуру.

  

Оглянули також підземелля Кафедрального костелу Петра і Павла. Цим підземним спорудам вже більше 400 років. У XVII столітті їх використовували для різних потреб єзуїти.

Під час Другої світової війни лучани переховувалися тут від авіаударів. У 1950-х роках пам’ятка архітектури постраждала через розміщення там овочебази. Саме в цей час більшість старих поховань були розграбовані, а багато археологічних знахідок – втрачені. Роботи із розчищення території підземелля у 70-х роках проводив клуб «Ентузіаст» на чолі з Олегом Виноградовим. За легендами, підземними ходами з Луцька можна було потрапити аж в Олику.

Наш туристичний маршрут доповнив і романтичний куточок у смт.Клевань під назвою "Тунель кохання". Дивовижний вигляд тунелю нагадав нам казку. Якщо не всі ваші бажання здійснились,то ви можете просто пройтись наодинці по тунелю чи в компанії друзів, і загадати щось заповітне...

     

Після такого активного дня та ще й у веселій компанії обід в Макдональдсі видався напрочуд смачнющим. Знесилені, але сповнені вражень, ми повернулися додому.

Дякуємо батькам за втілення подорожі та Сударіковій І.І. за допомогу в проведенні поїздки.

Категорія: Новини | Переглядів: 366 | Додав: SANYA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close