19:04
Українська мова - серця мого подих!!!

І тихо мовляться слова,

І шепче зірка вечорова,

І чуть, як засина трава

У колисковій рідній мові.

      

 

 

Рідна мова. Вона починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова - поради, з пісні, з жарту, з любові. Вона вміщує в собі весь світ, сповнений дива, незвичайних почуттів і краси. Її називають калиновою, солов'їною... Вона така і є, бо народилася у вишневих садках, увібрала в себе все розмаїття солов'їного співу, набралася пахощів у волошок і розквітла, мов та калина.
      Вона пройшла у своєму розвитку безліч випробувань, її забороняли, намагались знищити. Та наша мова вистояла, перемогла, засіяла у всій своїй чарівності. 21 лютого щороку представники всіх націй і народносте відзначають Міжнародний день рідої мови.

    Напередодні цього свята у Березнівському НВК «ЕГЛ-ЗОШ І-ІІ ступенів» було організовано виставку вчителем української мови і літератури Овдійчук Л.Б. та учнями 6-Б класу. У ній – цікаві публікації: «Цікаві факти з історії української мови», «Вислови видатних людей про мову», «Власні вірші і малюнки учнів 6 класу», а також учні дібрали якнайбільше епітетів до слів «рідна мова».

Можеш призабути

Запах рути-м’яти,

Але рідну мову

Мусиш пам’ятати.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 456 | Додав: SANYA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 lyba30031986 • 20:35, 25.02.2016
Дякую всім учням, які долучилися до оформлення виставки.
avatar
close