В нашому ліцеї 9 листопада було проведено День писемності та мови. Напередодні свята учнями 7-Б класу було випущено ряд стіннівок «Дбаймо про чистоту своєї мови».

     В цей день наш заклад долучився до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який відбувається щороку на Українському радіо. Організувала його проведення  вчитель української мови та літератури економіко-гуманітарного ліцею Овдійчук Любов Богданівна, яка нагадала всім присутнім про те, що кожен охочий може долучитися до цієї акції. Далі за бажанням можна відправити роботу на українське радіо для перевірки. Проте найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою оцінкою чи подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче,щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

     Писали радіодиктант всі: учні, вчителі, дирекція та навіть психолог, секретар, медсестра і бухгалтер закладу пригадали свої знання правил орфографії та пунктуації. Було приємно, що в ліцеї панує патріотичний дух.

     Далі свято продовжила завуч ліцею Тарасюк Людмила Василівна, яка підготувала агітбригаду, учасники якої ознайомили учнів з історією свята, розповіли про життя Нестора-Літописця та про сучасний стан української мови. Також спільно з бібліотекарем Федас Т.О. організувала виставку книг до Дня писемності і мови.

     Завершенням такого чудового дня став мовно-літературний турнір між учнями 7-их класів. Кожен клас представив свою команду («Патріоти» та «Антисуржик») і показав присутнім свої знання з української мови та літератури.

      Тож вивчаймо рідну літературу, рідну мову, шануймо їх. Тільки той може осягнути своїм розумом і серцем красу, велич і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки і пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю рідної матері, як добрим ім’ям своєї родини. (фото)

 

Категория: Новини | Просмотров: 416 | Добавил: SANYA | Дата: 10.11.2016 | Комментарии (0)

close