19:38
Рік в США безкоштовно!

Навчальний рік в одному з кращих шкільних закладів Америки, проживання в справжній американській родині та повне поринання в іноземну культуру – усе це абсолютно безкоштовно! Не вірите, що це можливо?

Всім привіт! Мене звати Софія і мені хочеться розповісти як я стала фіналісткою у конкурсі FLEX у 2021-2022 навчальному році.

Певно, ви вже чули, що ця програма для учнів загальноосвітніх шкіл, яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає школярам стипендії, які дають їм змогу подорожувати до Сполучених Штатів, навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати у американській родині.

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) була заснована у 1992 році, як основна програма Євразійської Шкільної Ініціативи Акту на Підтримку Свободи. Програма фінансується Державним Департаментом Сполучених Штатів. Програма була створена завдяки переконанню сенатора Біла Бредлі у тому, що найкращим шляхом для забезпечення довготривалого миру та взаєморозуміння між Сполученими Штатами та країнами Євразії є надання можливості молоді із цих країн особисто пізнавати Америку та американців.

Основною метою FLEX є покращення взаєморозуміння між країнами та надання можливості молоді спостерігати за американським державним устроєм та бути його частиною. З початку існування програми у 1993 році, більш ніж 29000 молодих людей з Євразії взяли участь у FLEX і повернулися до своїх країн сповнені нового ентузіазму, бажання допомагати іншим та ділитися своїм набутим досвідом та знаннями для покращення життя у своїх громадах та країнах.

Наразі бажаючих прийняти участь у програмі не меншає. Оскільки програма досить популярна, про неї я дізналася ще рік тому і вирішила спробувала свої сили, але дійшла лише до другого туру. Цього навчального року я готувалась і знову наважилася випробувати свою фортуну і доля посміхнулась мені! У зв'язку з карантином етапи відбору трішки змінилися і повністю пройшли в онлайн форматі, тому я розкажу як це відбувалося.

1 тур включав:

коротку онлайн аплікаційну форму;

3 відповіді на запитання у форматі есе.

2 тур:

студенти були запрошені взяти участь в онлайн тестуванні ELTiS – (English Language Test For International Students) — це відомий стандартизований міжнародний тест з англійської для учнів старшої школи.

3 тур. Цей півфінальний раунд розпочався в листопаді і включав:

інтерв'ю;

3 відповіді на запитання у форматі есе (написання проводилося під наглядом кураторів в анонімному кабінеті Google Meet);

повну аплікаційну форму;

всебічний тест з англійської мови (проводився під наглядом кураторів в анонімному кабінеті Google Meet).

Оголошення фіналістів цього року відбулося 13 травня. У цьому році в програмі брало участь 5159 бажаючих. В другий тур пройшло 1165 осіб, а у фінал потрапила лише частина! Зважаючи на ці цифри можна визначити, що конкурс дійсно був серйозний. Можна порахувати, що на одне місце фіналіста було приблизно 25 претендентів або іншими словами можна сказати, що пройшло лише 4 відсотки від всіх бажаючих. Тому я можу пишатися собою J

За свій успіх я дуже вдячна своїм вчителям та наставникам: Чабан Олені Юхимівні, Федорчук Алісі Олександрівні та Панченко Наталі Аркадівні. Я дякую вам за кожен урок, адже ваші уроки — це яскраве світло, що освітлює мій шлях до успіху і заповітних мрій!

Наразі хочу сказати, що все в ваших руках і щоб досягти успіху потрібно ніколи не здаватися, пробувати щось нове та в разі невдачі продовжувати працювати над собою.

Програма, насамперед, розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій молодий вік, можуть проявити себе як професіонали і показати свої сильні лідерські якості. Софійка Яницька є саме такою. Якщо вона розпочинає якусь справу, то завжди доводить її до кінця і віддається цьому на повну. Софія є дуже наполеглива, старанна та розумна учениця. Працювати з нею завжди задоволення Я щиро радію, що вона пройшла усі етапи цього конкурсу, проявила свою творчість, креативність і отримала такий шанс – рік навчання і проживання у Сполучених Штатах Америки! Бажаю подальших успіхів!

Федорчук Аліса Олександрівна, вчитель англійської мови

Категорія: Новини | Переглядів: 177 | Додав: SANYA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close